Ett Impro Mindset!

Ett Impro Mindset! – För din, vår och världens skull!

Välkommen till en spännande pilotkurs på 3 måndagar med start den 9/4. Här kommer vi att utforska vad ett Impro Mindset är i både teori och praktik. Vi kommer att undersöka vad det kan lära oss i en tid av snabba förändringar, stora möjligheter och minst lika stora utmaningar.

Ett Impro Mindset bygger på Improvisationsteater som i korthet handlar om: att utan manus, kliva in på en scen och tillsammans med sina medaktörer, inför publik, skapa berättelser och gestaltningar som här och nu ser dagens ljus för första gången. Hur låter det? Som en oövervinnlig utmaning? Och samtidigt – är detta inte en lika bra definition på hur vi lever våra liv? Utan manual eller facit, tillsammans med både vänner och främlingar, i ständig rörelse…

Det finns dock en väsentlig skillnad. Och det handlar om med vilket förhållningssätt/mindset vi tar oss ann uppgiften. Till vardags handlar det ofta om att Veta först och Göra sedan. Ett förhållningssätt vi lär oss tidigt, kultiverar i skolan och sedan lever efter i både arbetsliv och privatliv. I improvisationsteater tränar vi oss i stället på att Göra först och Veta sedan. En ordning vi tror stämmer bättre med hur livet faktiskt fungerar. Så varför lever vi inte så? Vad får det för konsekvenser? Och kan vi göra annorlunda?

Varmt välkommen med att utforska dessa frågor!

Kurstillfällen:
9/4. Ska vi byta grejer med varann? Varför scenen skrämmer och en presentation av ett Impro Mindset.
(Mellan gång 1-2: Observera tillvaron ur det rådande mindset’et)

16/4. Att se det vi inte ser! Exempel från vardagen, världsbilden och självbilder.
(Mellan gång 2-3: Observera ditt eget mindset i din vardag)

23/4. Att leka med verkligheten! Vi laborerar med personliga utmaningar utifrån olika perspektiv och mindset
(Uppmaning efter 3:e tillfället: Skapa sammanhang där det är lätt för dig och andra att skapa i nuet)

Genomförande och pris:
Måndagkvällar 9e, 16e och 23e april
Tid kl.18.00-20.30
Plats: NAV, Sickla Industriväg 6
Antal deltagare: ca 6-12 st.
Självkostnadspris: 500 kr/person (plus moms för företag)

Anmälan: Hör av dig till mig snarast möjligt! På Facebook eller 0708-80 17 71 / jorgen@scenariogi.se

Pilotkurs – Jörgen Krantz
Detta är alltså en pilotkurs i betydelsen att kursen är under utveckling. Jag som leder den har ca 30 års erfarenhet av att stå på scenen. De senaste 15 åren har jag huvudsakligen ägnat mig åt att spela improviserad och interaktiv teater samt att coacha och utbilda individer och grupper i olika former av presentationsteknik och scenkonst. Här har jag vaskat fram essensen av vad jag ser att improvisationsteatern kan lära oss för livets olika scener.

Planen är att detta skall bli både en föreläsning och en kurs. Det skall också bli en modul man kan stoppa in i andra kursprogram. Och kanske blir det så småningom även en bok. Och nu provkör vi! Vill du vara med?

Varmt välkommen!
Jörgen Krantz

Skapa evenemang