Information

Montag Mania är ett band, som består av musikerna och artisterna Isabel De Lescano, Fredrik Blank, Juan Romero och konstnären Helene Berg.

MONTAG MANIA har släppt två album under eget bolag och spelar just nu in den tredje som till största del spelats in i Berlin.  Bandet har sen 2013 varit ute på lång turné i Sverige, Danmark, Ryssland och Berlin och blivit hyllade och omskrivna från allt ifrån tidningar och bloggar som DN, SVD och Gaffa. New York bloggen ”Joy Of Violent Movement” har beskrivit det senaste albumet ”Tropical Birds” som en varm och lekfull mix av indierock, dansmusik och tropicalia. Montag Mania har tillsammans med några av Stockholms mest inovativa och framstående multikonstnärer och performance artister arrangerat två stora fester på Kägelbanan ”Tropical Birds Party” inför release av senaste album, med musik, performance och videoprojektioner. Klubbarna blev en stor succé.

Montag Manias idé är att vara något mer än bara ett bra band. Att ta musiken ett steg längre, att ständigt ge den ett nytt liv, ett ansikte, en bild, genom att samarbeta över gränserna och genom att ständigt vara känslig för vad som händer i omvärlden, runt omkring, utan att förlora sig själva, det essentiella. Att ständigt påminna sig själva om varför de en gång började är livskraften i musiken och konsten. Därför är de ständigt öppna för annorlunda idéer som kan driva och utveckla musiken och det visuella framåt.

Bandet har hämtat inspiration ifrån allt möjligt som kommer förbi dem som musik, gatukonst och klubbmiljö. Det kan vara brasiliansk MPB, Tropicalia rörelsen, highlife, Èthiopiques, Berlin eller dansmusik. Allt är tillåtet, det viktiga är att det finns ett överflöd av okonstlad energi och rytm.

MONTAG MANIA

websida

www.montagmania.com

Youtube

www.youtube.com/user/DefinitelyTheManiacs

Spotify

Montag Mania på Spotify

Pressinformation

www.montagmania.com/pressinfo.html 

Liveébilder + Tropical birds party

www.flickr.com/groups/montagmania/pool

3 kommentarer

 • Frida Wadsby

  Jag är intresserad av ett musiksamarbete med er. Kan vi boka in en lunch?

  • Isabel De Lescano

   Hej Frida,
   Det här är Isabel och Fredrik från Montag Mania. Vi såg inte ditt meddelande förrän nu och visste inte att vi, Montag Mania hade lagts upp på NAV:s sida så det kom som som en glad överraskning för oss 🙂
   Vi har varit stationerade i Berlin sedan i höstas och är hemma i Stockholm nu fram t o m den 8 Januari då vi växlar mellan Sthlm – Berlin.
   Vi tar gärna en fika innan vi åker tillbaka till Berlin om du fortfarande är intresserad.

   Du når oss på antingen mail eller telefon:
   Mail : contact@montagmania.com
   Isabel: 070-761 49 85
   Fredrik: 070-761 46 75

   Många hälsningar
   Isabel & Fredrik

 • Spännande, låt oss diskutera detta på vår AW/Workshop torsdag kväll på Business Lounge, Sickla.