« Tillbaka till partners

Mårten ThorslundIf it is broken: do try to fix it!

När jag 2015 lanserade Matsvinnet.se tyckte jag att det inte fanns någon som på ett lätt och  tillgängligt sätt förklarade matsvinnet i digitala plattformar. Och fanns information var den inte oberoende. Jag satte mig därför och läste på vad som fanns att läsa i Sverige och internationellt. Vetenskapliga studier blandades med intervjuer, möten och sökande på annat sätt. Mycket fanns att läsa, se och höra men just orsakerna till matsvinnet och dess möjliga lösningar hade jag svårt att se någonstans tillgängligt och publikt. Så jag gjorde det själv med Matsvinnet.se, som lanserades 2015 på Matsvinnet.se, Twitter, Instagram och Facebook.

Sedan dess är Matsvinnet en högt värderad källa för oberoende fakta, tips och inspiration för de  person eller organisation som vill minska svinnet. Vill man förstå vad som skapar och driver matsvinnet i samhället och hur det kan motarbetas är Matsvinnet.se en bra plats att börja leta på. Och man vill ha tag i kunniga föredragshållare och panelmedlemmar inom ett hållbart livsmedelssystem likaså.

Idag är Matsvinnet en av de mest inflytelserika kanalerna för information om matsvinn i Sverige. Föreningens mål är att minska matsvinnet och matavfallet i samhället och verka för en mer hålbar livsmedelskedja.

Snart öppnar vi upp för er som vara en del av lösningen, att påverka och stötta föreningen i vårt ideella arbete. Håll utkik t ex på Matsvinnet.se/blogg eller följ på Facebook, Twitter och Instagram.

Vi ses!
/Mårten Thorslund