När själen går i exil – PODD, del 1

Välkommen till en dialogkväll och ett djupt samtal om vår samtid.

Vi gästas av Mikael Kurkiala och Per Johansson.

Mikael kommer inleda med en föreläsning med utgångspunkt i sin nya bok ”När själen går i exil”. Därefter kommer Per Johansson att i ett samtal med Mikael fördjupa en del av de frågeställningar som föreläsningen kretsat kring. Publiken kommer ges tillfälle att reflektera och involveras i samtalet

Mikael Kurkiala är docent i kulturantropologi, författare och föreläsare. Han är idag anställd som forskare vid kyrkokansliet i Uppsala. Förutom boken I varje trumslag jordens puls: om vår tids rädsla för skillnader (Ordfront) har han medverkat i ett antal antologier om de existentiella frågornas plats i vår samtid. Sedan 2016 är han redaktör för skriftserien Tidens tecken och är nu aktuell med boken När själen går i exil: modernitet, teknologi och det heliga. (Verbum).

Per Johansson är Idehistoriker, humanekolog , talare, författare och visionär konsult
Per är involverad i många olika processer och samtal relaterade till mänskliga ekologiska frågor, intellektuella och existentiella förhållanden och om inverkan av digital teknik på samhället och kulturen. Han är medgrundare av tankesmedjan Infontology – Imagination and Realization. Han har gjort flera radioprogram och pod-serier med den prisbelönta svenska radiojournalisten Eric Schüldt, både för svensk nationell radio och självständigt (Människan och Maskinen, Kunskapens träd, Myter & Mysterier). Han är också en oberoende expert för Europeiska kommissionen.