NEWSEEUM – ett spännande initiativ i vardande

17 februari, 2023

Ett mycket spännande initiativ som just utvecklas på NAV är NEWSEEUM.
Thomas de Ming skriver så här om ”preview”-eventet som sker på Företagarträffen i Nacka torsd 23/2 kl 12-16

På tor 23/2 kl 12.00-16.00 har vi äntligen en ”preview” av NEWSEEUM när vi bygger upp en interaktiv monter på Nacka Företagarträff. Du som inte är på plats kan följa före-visningen via livestream hela eftermiddagen: https://lnkd.in/dUJxrcPm

Förutom att vi visar hur vi tänker skapa inlevelser av dåtid, nutid och framtid i Mixed Reality (förstärkt med AI) så kommer många spännande individer ”beama in” i vår monter – från New York till Tasmanien, från Kiruna till Kapstaden.

Bl a kan ni få träffa Myryam Hadnes (grundare av Newer Done Before facilitation R&D community) berätta om framtiden för globala communities och Cliff Pollan (medskapare av den virtuella 2,5D plattformen Welo) om framtiden för virtuell interaktion.

Du kan också träffa flera medskapare i ett team av nytänkande kreatörer som nu utvecklar olika idéer för att vi ska kunna skapa dessa tidsresande och interaktiva gestaltningar i Mixed Reality.

Av de bästa idéerna kommer vi att skapa flera spännande och banbrytande prototyper under hösten.

Missionen för NEWSEEUM är att väcka insikter om att vi alltid har ett val, att allt som är skapat av människor alltid kan formas på andra sätt och att vi kan nyanvända det vi redan har för att kunna skapa en bättre framtid.

Det är nämligen vår övertygelse att vi inte kan bryta negativa spiraler, eskalerande kriser eller rovdrift på människor och natur om vi inte utvecklar vår förmåga till nyseende, nytänkande och nyanvändning.

NEWSEEUM skapas för att hjälpa oss utveckla dessa förmågor.

Är du intresserad av att engagera dig i NEWSEEUM som medskapare, möjliggörare och/eller medarrangör – hör av dig!

Ser fram emot att låta detta födas in i världen tillsammans med LG Nilsson och medskapande av Daniel Lundqvist på NAV!