« Tillbaka till partners

Jill NordinMitt namn är Jill Nordin, men när jag är ute och sjunger eller om du skulle vilja hitta min musik på iTunes och spotify så är mitt namn Jill Nord.

Förutom att arbeta som frilansande artist, musiker och låtskrivare så jobbar jag även som lärare på Rytmus musikgymnasium. Där jobbar jag som sångpedagog och ensemblelärare på en sånglinje med låtskrivarprofil. Jag älskar att vara lärare. Men inte så mycket för att lära elever att sjunga bättre, skriva bättre eller bli lyckade artister. Nej, för mig är musiken ett sätt att nå människan bakom, musiken blir en ram inom vilken vi kan samtala, öppna upp och vara kreativa. Att se och hjälpa människor växa, sträcka på sig, lära sig stå för sina val samtidigt som vi ständigt tränar på ödmjukhet och kreativitet i samarbete.

 

En av de saker jag brinner allra mest för är att skapa samtal. Inte samtal som nödvändigtvis leder fram till ett svar, utan samtal som vågar ställa frågor, som breddar vår syn på omvärlden, som skapar nyfikenhet och ödmjukhet inför våra olikheter. Poängen får inte alltid vara att bli lika, till slut tycka lika och komma fram till något. Poängen i skola och samhälle bör vara att vi lär oss ta tillvara på våra olikheter och olika syn på den värld vi lever i och är samskapare av. Vi lever i en tid av mycket rädsla och ensamhet. Historiskt sett vet vi att människor i sådana tider tenderar att leta enkla sanningar ofta tagna ur sitt sammanhang, att kategorisera och definiera allt mera, att skapa och hålla fast vid normer för att få allt att kännas mer begripligt och hanterbart. Människor räds det komplexa och annorlunda. Men vi kan inte förvänta oss att det alltid är någon annan som löser upp rädslans knutar åt oss, det måste vara vi, du och jag…

Café ny-FIK-enhet!

Jag kommer hålla i nyfikna dialog-konserter på NAV då och då, ibland med gästartister, där vi sjunger och spelar främst egen material men där jag/vi och publiken även pratar om erfarenheter, frågor och tankar som sångtexterna tar upp eller rör upp. 😉 Detta kommer jag även resa runt i landet och göra. Vill ni att jag kommer och spelar och samtalar hos er? Se kontaktuppgifter nedan och även länkar till sidor där man kan höra min musik och texter.

 

KÖR ny-FIK-enhet!

Jag kommer även starta några nyfikna NAV-körer med början efter sommar-18 där fokus kommer vara att sjunga tillsammans i olika stilar, men även fokus på att ha en stund i mitten med fika, samtal och dialog och sen avsluta med körsång igen. Mer info om detta lite längre fram.

 

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/artist/7w2V4w9EGmiLbAXhZi2R00?si=N_1_OGckRVyYltC21U4vEA

 

Facebook:

https://www.facebook.com/jillnordmusik/

 

Hemsida:

http://jillnord.blogspot.se/

 

Min mailadress:

jillnordin@hotmail.com