« Tillbaka till partners

Silja LevanderJag är en finsk expat och flyttade till Stockholm 2014 för att ta min masterexamen i klassisk musik med piano som huvudämne. Men jag är ingen typisk klassisk pianist, utan jag har också tidigare utbildat mig som pedagog, kostymör och designer.

I mitt arbete sträver jag efter att blanda alla mina kunskaper. Detta har lett till bland annat intressanta ovanliga pianokonserter med ett visuellt koncept: vilken klänning och bakgrundsbild passar bäst med en sonat av Beethoven?

Som designer har jag samarbetat med den Londonbaserade välgörenhetsorganisationen TRAID och är specialiserad på att mestadels använda second hand -materialer i allt jag syr. Mina pedagogiska kunskaper har jag använt i pianoundervisning och att organisera customizing workshops för begagnade kläder. Jag har uppträtt i flera olika sammanhang som artist, antingen i egenskap av en solopianist (ensam eller som orkestersolist), medverkande i en ensemble, ackompanjör eller till och med som keyboardist i ett garage-punkband.

Jag letar jämt efter nya spännande kontakter och är öppen till alla möjliga projektförslag! Nyss tackade jag ja till Sveriges Radios finskspråkiga kanal Sisu-radio och jobbade som programledare i några av deras kulturdiskussion- avsnitt. Blir kul att se vad som händer härnäst..

SMS: 073 977 6243 / +358 40 771 4344
e-post: silja.i.t@gmail.com

masterexamenskonsert: https://vimeo.com/163451071/8ac4fe4eda
övriga länkar till mitt spel: https://www.youtube.com/watch?v=1QQjC_m094g
https://www.youtube.com/watch?v=KZPxK_xMitA