« Tillbaka till partners

Teater XTeater X startades 1999 på initiativ av Synne Platander, som ett projekt med ambitionen att utveckla en professionell playbackteaterensemble. Visionen var att kunna erbjuda playbackteater av hög konstnärlig och medmänsklig kvalité till privatpersoner, företag och organisationer. Flera av gruppens medlemmar har arbetat tillsammans sedan 1995 i Teater Nu.

Medlemmar: Jan Platander, Synne Platander, Alan Wright, Maria Danielsson, Ann-Sofie Wensbo, Ewa Lindberg, Linda Tervo, Jörgen Krantz, Mona Eriksson, Marie-Louise Larsson, Kalle Källman och Pontus Holmgren.

Sedan starten 1999 har Teater X erbjudit regelbundna föreställningar för allmän publik på olika scener i Stockholm; bl.a. Scen Gavelius, TeaterT3, Teater Pero och Improvisation & Co. Sedan hösten 2010 är vi tillbaka på Improvisation & Co i hjärtat av Vasastan.

Parallellt med våra öppna föreställningar har vi medverkat vid kurser, konferenser och fortbildningsdagar för olika företag och organisationer. Vi har medverkat i skolor och församlingar, vid bröllop och jubileer. Våra uppdrag spänner från kvalificerat utvecklingsarbete i samverkan med konsulter, till föreställningar av mer underhållande karaktär. Gruppens medlemmar har bred kompetens inom områden som teater, utbildning, individ- och organisationsutveckling.

Teater X har sin bas i Stockholm men tar uppdrag över hela landet. Vi har också varit utomlands med våra playbackteater föreställningar. Vi medverkade vid Baltic Moreno conference i Estland år 2000, Lettland år 2002 och Litauen år 2004, samt vid den internationella dramakonferensen IDEA 2001 i Bergen i Norge. På senare år har vi bidragit med föreställningar och workshops på internationella konferenser; Frankfurt 2012 och Amsterdam 2014. Under 2015 kommer vi delta i Montreal på en internationell playbackteaterkonferens. VI kommer också under våren att genomföra ett samarbetsprojekt med gruppen New Jazz i Moskva.

Vi har samarbetat med Mångkulturellt centrum i Botkyrka kring projektet ”Att minnas migrationen.” Det finns planer på fler samverkansprojekt där vi med playbackteater kan låta en mångfald av röster och livserfarenheter göra sig hörda, och därigenom bidra till ökad gemenskap och förståelse.

Teater X är med i det internationella playbackteaternätverket IPTN klicka här
För att läsa mer om playbackteater klicka här

http://teaterx.se/